Lowscoresgolf

moi och svingvikt.

moi - moment of inertia.

Golfklubbor som är matchade för MOI (Moment of Inertia) är det nya sättet att bygga dina golfklubbor på och ersätter den gamla svingvikts metoden. När golfklubborna i ett golfset är matchade för din MOI kommer timing och release bli mer konsekvent. Vilket resulterar i fler träffar mitt i klubbladet och att bladet lättare levereras i linje med ditt tänkta mål. Så om din klubbmakare, club fitter identifiera ditt säregna MOI så kommer det ge dig bättre svingtempo, timing och release, bättre bollträffar, samt bättre samling av dina slag. När din MOI är identifierad monteras klubborna i setet till matchande MOI siffror. Klubborna kommer att kännas väldigt lika att svinga med oavsett klubba. Meningen är att du inte ska behöva lägga mer eller mindre energi i att svinga dina olika klubbor. MOI mäts oftast separat för dina järnklubbor och din driver med metalwoods. Då de olika typerna av golfklubbor kräver olika teknik för optimal prestanda.

Svingvikt.

Svingviktsvågen uppfanns för ca 100 år sedan. Det var på den tiden ett snabbt och enkelt sätt att få alla klubbor i balans. Problemet är att detta är ett statiskt mått vilket golfsvingen inte är. I varje svingvikts matchat set kommer varje klubba ha olika MOI (tröghetsmoment) vilket i sin tur kräver olika styrka från golfaren att svinga. Detta är den generella standarden som de stora OEM märkena använder än idag i sin custom fitting och tillverkning. Ett förlegat sätt enligt många men fortfarande den typ som de flesta golfare känner till och är vana vid att använda.

Felaktig MOI.

Klubban ovanför har ett felaktigt MOI för spelaren. Ojämn träffbild med bollträffar över större delen av bladet.

Ett utmärkt moi.

Bilden ovanför visar ett mycket väl anpassat MOI för spelaren. Totalvikt och balanspunkt arbetar i harmoni med ditt sätt att svinga.